Trainingsvoorwaarden

Taal – Nederlands of “English”?

Ondersteunde talen

De basistaal voor de meeste van onze cursussen is Nederlands. Daarnaast zijn sommige materialen alleen beschikbaar en geaccrediteerd in het Engels. Meestal kunnen wij beide talen beschikbaar maken. Ook deelnemers die niet geheel de Nederlandse of de Engelse taal machtig zijn, helpen wij om de examens te halen. In-company kunnen wij geheel in het Engels geven.  

Verschillende officiële cursusboeken zijn alleen maar in het Engels beschikbaar. Dat betekent dat er geen Nederlandse vertaling of erkend alternatief beschikbaar is. Onze ervaring is dat vrijwel alle cursisten de examens halen, ook wanneer deze alleen in het Engels beschikbaar zijn. Onze web-based examentrainer is daarvoor een goede hulp.

ENGLISH

All of our open courses are given in Dutch or a Dutch/English combination. However, as standard, all of our training materials are accredited also in English versions. Thus, English courses are also available on request.

Materiaal en examens

Voor PRINCE2 en IPMA is het officiële cursus boek en de examens in het Nederlands en het Engels beschikbaar. Ook de cursusmaterialen zijn in beide talen beschikbaar. Normaliter doen we de training in het Nederlands. 

Voor MSP zijn Nederlandse en Engelse examens beschikbaar en zijn onze cursusmaterialen standaard in het Nederlands. De officiële MSP Manual bestaat alleen in het Engels. 

Voor P3O en Agile Project Management zijn er ook Nederlandse examens beschikbaar. Ons cursusmateriaal is overwegend in het Engels. De officiële manuals van deze Best Practices bestaan alleen in het Engels.  

Voor de overige Best Practices bestaan alleen Engelse manuals en examens.

Optimale cursusaanpak

Klassikale Training

 • Oppidum heeft een reputatie opgebouwd over een periode van 20 jaar met klassikale trainingen.
 • De waarde van een klassikale training zit vaak juist in de interactie tussen de deelnemers een variërende achtergrond en bedrijven, maar ook tussen de deelnemers en de Oppidum trainers met zijn ervaring met de betreffeffende Best Practice in veel verschillende organisaties.
 • De meeste trainingen duren twee volle dagen. Deze dagen zijn niet aaneensluitend maar er zit een week tussen.
 • Deelnemers dienen rekening te houden met ongeveer 4 uur voorbereiding en ongeveer 4 tot 6 uur zelf-studie in de tussenliggende periode. Na de tweede dag nog eens een investering van 4 uur als voorbereiding op het examen.

Op onze trainingsagenda vindt u de geplande trainingen. Elke geplande training is in eerste instantie gepland als een klassikale training. Indien het niet lukt om een geschikte datum te kiezen, neem dan contact met ons op, dan bekijken wij of er mogelijkheden zijn voor alternatieve data of locatie.

Virtuele training / Blended training

 • Bij een training met een laag aantal deelnemers of wanneer deelnemers uit andere landen aansluiten, dan veranderen we de cursus naar een virtuele training via een online video platform.
 • Deze cursusaanpak heeft het voordeel dat het persoonlijke contact in de training vergroot waardoor we de cursus kunnen opknippen in kortere contactmomenten over een langere periode.
 • De meeste trainingen bevatten het volgende:
  • Voorbereiding door deelnemer (4 uur).
  • een introductie webinar door de trainer(max. 2 uur).
  • Zelf-studie (2 uur).
  • Of een bijeenkomst van 4 uur op een gezamenlijk bepaalde locatie of 2 webinars met zelf-studie tussendoor.
  • Dan nog eens 2 webinars met zelf-studie tussendoor.
 • Wij gebruiken dit model van virtuele training gemixt met training op locatie reeds vele jaren met groot succes en zeer goede resultaten.
 • Het contact tussen deelnemers en trainer is zeer persoonlijk en intensief, wat wezenlijk anders is dan bij een basis online cursus.

Virtuele trainingen zijn niet vooraf gepland, dus neem contact met ons op voor meer informatie.

Prijzen en kortingen

ALL-IN (ex-BTW) prijzen – behalve de optionele examenkosten

De trainingskosten zijn inclusief inschrijfgeld, studiemateriaal en arrangementskosten. Wij adviseren u het examen wel af te nemen – het is de moeite en investering waard. U vindt de kosten op de cursuspagina’s.

De trainingen voor de Axelos Best Practices kunnen alleen afgenomen worden samen met het examen. Dit geldt voor PRINCE2, MSP, P3O, MoP, PRINCE2 Agile en AgileSHIFT. 

BTW-Vrij?

De genoemde kosten zijn per deelnemer exclusief examen en exclusief BTW. Is uw organisatie vrijgesteld van BTW? Dan kunnen wij het trainingsgedeelte zonder BTW factureren volgens de CRBKO richtlijnen.

In-Company korting bij meer dan 4 personen

Heeft u interesse in een aangepaste of in-company training? Cursussen met volume inkoop (4 of meer personen), of combinatie-pakketten van verschillende disciplines (of meerdere niveaus) bieden wij met korting aan. Neem contact met ons op via de contactpagina.

Voorwaarden met betrekking tot een last-minute annulering

Administratiekosten ad EUR 124,- (ex. BTW) mogen wij in rekening brengen indien u besluit een klassikale (“classroom”) cursusdag minder dan 7 werkdagen van te voren af te zeggen. Oppidum zal kijken hoe u een gemiste dag kan inhalen of wellicht deel kan nemen aan een latere cursus. Dit is op basis van beschikbaarheid.

Bij annulering van de gehele training gelden de volgende voorwaarden:

 • Bij annulering tot 4 weken voor geplande trainingsdatum: geen betaling verschuldigd
 • Bij annulering tussen 2 en 4 weken voor geplande trainingsdatum: 25% van factuurprijs verschuldigd
 • Bij annulering tussen 1 en 2 weken voor geplande trainingsdatum: 50% van factuurprijs verschuldigd
 • Bij annulering korter dan 1 week voor geplande trainingsdatum: 100% van factuurprijs verschuldigd

Examengarantie en voorwaarden

Examengarantie

Onze trainingen worden alleen gegeven door Oppidum trainers die gecertificeerd en geaccrediteerd zijn. Er is een Examengarantie voor onze trainingen. Als u niet slaagt, dan mag u de cursus(en) nogmaals gratis volgen. U betaalt wel de kosten van het examen met een administratieve opslag.

Examenvoorwaarden – Oppidum

Bij trainingen waarbij het examen klassikaal door Oppidum georganiseerd wordt, geldt dat alle examens binnen 3 maanden na het afsluiten van de cursus afgelegd dienen te worden. Na drie maanden is er geen mogelijkheid meer om zonder meerkosten een examen via Oppidum te boeken, en de examenkosten worden ook niet terugbetaald. Als u bent verhinderend om tijdig aanwezig te zijn op de door Oppidum georganiseerde examendag, zullen we een nieuwe datum voorstellen. Er kunnen dan extra kosten bijkomen, bijvoorbeeld voor drukwerk dat opnieuw gemaakt moet worden, locatiekosten, of kosten voor de toezichthouder. Dit zal in overleg bepaald worden, maar is nooit meer dan EUR 82,- (ex. BTW). 

Examenvoorwaarden – Public Examen via Oppidum voucher 

Wanneer u heeft ingeschreven op een ProctorU online examen (Public Examen), dan zijn er strikte regels die door APMG worden voorgeschreven. In het kort (maar zie ook de voorwaarden van Peoplecert/APMG):

 • De mogelijkheid bestaat om zonder bijkomende kosten eenmalig de examendatum te veranderen, zolang dit ten minste vijf werkdagen voor de examendatum wordt aangevraagd.
 • Houd rekening met de beperkte geldigheidsduur van de voucher die u ontvangt. In principe is de voucher niet meer geldig na deze datum. Dreigt u hier tegen aan te lopen, neem dan contact met ons op.
 • Het opnieuw boeken van een examen kost weer net zoveel als de eerste keer (of meer als de examens inmiddels duurder zijn geworden).
 • In alle gevallen dient Oppidum per e-mail (secretariaat@oppidum.nl) op de hoogte gesteld te worden.

Examenvoorwaarden – Geldigheidsduur van een voucher voor een APMG of PeopleCert examen

De geldigheidsduur van een voucher voor een APMG of PeopleCert examen is beperkt tot 1 jaar na de datum van uitgifte. Na die datum kan de geldigheid niet zonder kosten worden verlengd en moet een nieuwe examenvoucher worden aangeschaft.