IPMA-C begeleiding

Projectmanagers kunnen hun competenties en ervaring laten valideren met een IPMA-C assessment. Oppidum biedt training en coaching aan projectmanagers die hun IPMA-C assessment efficiënt en succesvol willen doorlopen. Dit geldt zowel voor het theorie-examen met de training IPMA Competenties, als voor de IPMA-C begeleiding voor het praktijk assessment.

De trainers zijn zelf IPMA gecertificeerd en hebben aan de wieg gestaan van IPMA-certificering in Nederland.

IPMA level C certificering bestaat uit een theorie-examen en een praktijk assessment. Met de training IPMA Competenties kunt u zich voorbereiden op het theorie-examen. Nadat u dit succesvol heeft afgesloten kunt u deelnemen aan het praktijk assessment.
Aan de hand van een aantal documenten en een interview toont u uw competenties aan. Deze IPMA-C begeleiding bij het praktijk assessment helpt u daarbij.

Doel van de IPMA-C begeleiding bij het praktijk assessment

Het doel van de begeleiding voor IPMA level C certificering is om dit traject zo succesvol en efficiënt mogelijk te doorlopen.

Doelgroep

De training is bedoeld voor professionals die het het officiële IPMA-C certificaat ‘Certified Project Manager’ willen behalen en feedback willen krijgen op hun persoonlijk functioneren.

Slim combineren

Wij adviseren u deze training af te nemen in combinatie met de training IPMA Competenties. De investering voor de combinatietraining met de training IPMA Competenties is in totaal € 3.255,- (excl. BTW en excl. examenkosten).

Kosten begeleiding
€ 2.000,- (excl. BTW)

Kosten Examenpakket
niet inbegrepen. Zie voor de meest actuele tarieven de website van IPMA Certificeren.

Duur van de begeleiding
Meerdere contactmomenten, verspreid over een langere tijdsduur

Locatie
Trainingslocatie, on-site, virtueel, telefonisch, schriftelijk

Vereiste voorkennis
Een geldig IPMA C-theoriecertificaat. Verder moet u in de laatste 6 jaar minimaal 36 niet-overlappende maanden ervaring als projectmanager of deelprojectmanager van projecten op IPMA C-niveau opgedaan hebben.

Taal
De begeleiding kan zowel in het Nederlands als in het Engels plaatsvinden

Certificering
Na succesvol doorlopen van het traject bij IPMA Certificeren bent u officieel IPMA Certified Project Manager (level C).

Inhoud van de IPMA-C begeleiding bij het praktijk assessment

U doorloopt het programma individueel met uw persoonlijke begeleider, een ervaren en gecertificeerde IPMA-coach die zelf ook actief is als assessor bij IPMA Certificering (maar, uiteraard geen enkele rol speelt in uw traject aldaar).

De begeleiding start het een pre-assessment en het gezamenlijk inschatten van uw niveau en de meest geschikte projecten waarmee u dit niveau kunt aantonen. Daarna wordt samen een werkplan gemaakt waarin de volgende activiteiten een plaats krijgen:

  • Een voorbespreking over het proces bij IPMA Certificeren en de benodigde documenten, met tips en trucs om deze efficiënt in te vullen.
  • Het invullen van het ervaringsdocument, het zelfassessment en de managementsamenvatting door de kandidaat.
  • Een review van en een nabespreking met de begeleider. Hierna kunnen de documenten eventueel aangepast en ingeleverd worden.
  • Een proef assessment ter voorbereiding op het assessment-interview, gevolgd door een terugkoppeling en verdere inhoudelijke adviezen.

Werkvorm

Het programma is individueel maar goed te combineren met de training IPMA Competenties.

Certificering informatie

De training kan worden afgesloten met een theorie-examen bij IPMA Certificeren. Deze examens moeten door de kandidaat zelfstandig geregeld worden en zijn geen onderdeel van het trainingsarrangement.

Bij IPMA-C is het theorie-examen het eerste gedeelte van het traject. Na het betalen van dit examen krijgt u een deelcertificaat. Om het volwaardige IPMA C-certificaat te kunnen verkrijgen, dient u binnen 18 maanden na de examendatum van C-theorie het IPMA C-assessment succesvol af te ronden.

Alle informatie over de IPMA Certificering is te vinden op hun website.

Toepassing

Een IPMA-certificering is de beste stap naar aantoonbaar beter project-, programma en portfoliomanagement. Het zorgt ervoor dat projecten beheersbaar worden, dat competenties van projectmanagers zichtbaar verbeteren en dat organisaties en professionals een keurmerk van kwaliteit en transparantie op het gebied van projectmanagement kunnen overleggen. IPMA-certificering is in de hele wereld dan ook toonaangevend.